**Question:**

60 men can build a wall in 40 days. If 5 men are leaving after every 10 days, then in how many days wall will be built?

Ok..__drasti__

10x means thanks

Drasti 10.X means ?

Many 2 thanxs bro.

Tarun 10x

Tarun you are correct

My explaination in very simple approach

60 men in 40 days

Total man days 40× 60 = 2400

First 10 days = 60×10 =600 man days

Next 10 days = 55×10 =550 man days

Next 10 days = 50×10 =500 man days

Next 10 days = 45×10 =450 man days

Total man days utilised till 40 days is 2100

Remaining man days 300

Remaining workers 40

To finish remaining work 300/40 = 7.5 days

Answer is 47.5

60.40= 2400 total work done by sixty men in forty days

Now if 60 men work for ten days then they will do 60.10=600 work...........(1)

Remaining work is 2400-600=1800

Now 5 men leaves then 55 mem do 10 days_55.10=550.........(2)

1800-550=1250 work remains.

Now 50.10=500..........(3)

1250-500=750

Now 45.10=450.......(4)

750-450=300

Now 40 men has to complete 300 work in x

days..

So40.x=300

X=7.5 days......(5

From equation 1,2 ,3,4,5

It is clear tht 47.5 total days __required__

Bro i did not use any book.i was not sure abt my ans..so let me know wheather this ans is correct or not..if yes then i vl give u my solutio

Book se dekhksr answer likhna kitna aasan __hai__

Which method u had __used__