Loading....
Coupon Accepted Successfully!

Previous Year Paper

Open Flashcards

CAT-2002-Previous Years Paper

Question
23 out of 50
 

A car rental agency has the following terms. If acar is rented for 5 h or less, then, the charge is Rs 60 per h or Rs 12 per km whichever is more. On the other hand, if the car is rented for more than 5 h, the charge is Rs 50 per h or Rs 7.50 per km whichever is more. Saurabh Gandhi rented a car from this agency, drove it for 30 km and ended up paying Rs 300. For how many hours did he rent the car?



A 4 h
B 5 h

C 6 h
D None of these

Ans. C

By trial and error:

30 × 12 = 360 > 300

30 × 7.5 = 225 < 300

50 × 6 = 300. Hence, he rented the car for 6 h.

CAT-2002-Previous Years Paper Flashcard List

50 flashcards
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
22)
23)
24)
25)
26)
27)
28)
29)
30)
31)
32)
33)
34)
35)
36)
37)
38)
39)
40)
41)
42)
43)
44)
45)
46)
47)
48)
49)
50)