Loading....
Coupon Accepted Successfully!

Quantitative Aptitude

Open Flashcards

Work and Time

Question
2 out of 25
 

8 men can complete a piece of work in 18 days, 18 woman complete in 10 days while 6 children complete in 12 days.4 children ,12 men and 20 women work for 2 days. If only children were to complete the remaining work in 1 day. How many children are required



A 36
B 24
C 18
D can’t determine
E None of these

Ans. A 8 M = 18 days

M = 18 x 8 = 144 days

W = 18 x 10 = 180 days

C = 6 x 12 = 72 days

Let work be 720 unit then

M = 5 unit daily

W = 4 unit daily

C = 10 unit daily

4 children, 12 men, 20 women = 40 + 60 + 80 = 180 unit x 2 = 360 unit

Rest 720 – 360 = 360 unit

So, no. of children who complete in 1 day = = 36

Work and Time Flashcard List

25 flashcards
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
22)
23)
24)
25)