Loading....
Coupon Accepted Successfully!

Quantitative Aptitude

Open Flashcards

Time & Distance

Question
26 out of 35
 

Aditya is travelling on his cycle and has calculated to reach point A at 2 pm. If he travel at 10 km/h, he will reach there at 12 noon if he travel at 15 km/h. At what speed must he travel to reach D at 1 pm?



A 10 kmph
B 11 kmph
C 12 kmph
D 13 kmph
E None of these

Ans. C

Now, 3t – 2t t = 2 hour (2 PM – 12 AM)

So, 3t = 3 x 2 = 6 hours

So, 2 PM – 6 hours = 8 AM

Now total distance = 6 x 10 = 60 km

If he have to reach at 1 PM means in 5 hours so he have to travel = 60/5 = 12 km/h

Time & Distance Flashcard List

35 flashcards
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
22)
23)
24)
25)
26)
27)
28)
29)
30)
31)
32)
33)
34)
35)