Loading....
Coupon Accepted Successfully!

Quantitative Aptitude

Open Flashcards

Time & Distance

Question
1 out of 35
 

Amit start to go to Delhi from patna at speed of 50 km/h. Distance between Delhi and Patna is 1000 km. He takes rest of 20 minutes every 3 hours of journey. How much time will he take to arrive Delhi?



A 20 hours
B 21 hours
C 22 hours
D 23 hours
E None of these

Ans. C

Original time taken is 1000/50 = 20 hours

He take rest for every 3 hours. So, he took 6 time rest and per rest be for 20 minutes. So he took rest for 6 × 20 = 120 minutes = 2 hours

So, total time taken = 20 + 2 = 22 hours

Time & Distance Flashcard List

35 flashcards
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
22)
23)
24)
25)
26)
27)
28)
29)
30)
31)
32)
33)
34)
35)