Loading....
Coupon Accepted Successfully!

Quantitative Aptitude

Open Flashcards

Time & Distance

Question
11 out of 35
 

A bus take 15 hours to go from Delhi to Chandigarh. Bus go one-third time with speed of 80 km/h. 40% of rest time with speed of 70 km/h. 2/3rd of rest of time with speed of 85 km/h rest with speed of 100 km/h. what is the distance that cover by bus?



A 1200
B 860
C 1120
D 1320
E None of these

Ans. E

One third with speed of 80 means = 400 km

5 hours with speed of 80

Rest time = 15 – 5 = 10 hour

So, 40% with speed of 70 km/h = (

4 hours with speed of 70 km/h means total distance = 70 x 4 = 280 km

Rest time = 10 – 4 = 6 hours

At speed of 85 km/h time = = 4 hours

= 4 x 85 = 340 km

Rest time = 6 – 4 = 2 hours

Means 2 x 100 = 200 km

Total distance = 200 + 340 + 280 + 400 = 1220 km

Time & Distance Flashcard List

35 flashcards
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
22)
23)
24)
25)
26)
27)
28)
29)
30)
31)
32)
33)
34)
35)