Loading....
Coupon Accepted Successfully!

Quantitative Aptitude

Open Flashcards

Time & Distance

Question
12 out of 35
 

A bus travelled 80 km at 16 km/h. What should be its average speed for next 4 hours so that the total average speed becomes 15 km/h?



A 13.25
B 13.52
C 14.52
D 14.25
E None of these

Ans. E

Time = 80/16 = 5 hours

For average speed become 15 km/h in (5 + 4 = 9) hour total distance cover should be 9 x 15 = 135 km

Now, its covered 80 km, Rest = 135 – 80 = 55

So, speed should be 55/4 = 13.75 km/h

Time & Distance Flashcard List

35 flashcards
1)
2)
3)
4)
5)
6)
7)
8)
9)
10)
11)
12)
13)
14)
15)
16)
17)
18)
19)
20)
21)
22)
23)
24)
25)
26)
27)
28)
29)
30)
31)
32)
33)
34)
35)